HEM | MAT/DRYCK | RESOR | ANTIKT | PORTRÄTT/INREDNING | TRÄDGÅRD | MARIA/KONTAKT•   

 
  Kontakt

Maria Fredin Skoog
Journalist
Fiskaregatan 7
23 235 Arlöv

040-22 06 10
0707-17 35 48
info@modernmat.seOm Maria

Innan jag började arbeta som journalist sysslade jag med teater som teaterproducent, teaterpedagog och med gatuteater. Jag tillhör generationen, grönavågare och tillsammans med min man och andra odlare var jag med och startade KRAV-rörelsen i Sörmland i slutet av 1970-talet.

Intresset att värna om miljön och hitta möjligheter att förhindra negativ miljöpåverkan har följt mig som en röd tråd i livet. Det är kul att nu på 2000-talet få uppleva dessa idéer som aktuella, viktiga och till och med lönsamma. Då sågs vi som romantiker och verklighetsfrämmande.

Jag bor i Arlöv utanför Malmö med min man Peter. Vi har två vuxna barn, Oskar och Klara. Den 17 juni 2009 föddes Iris, vårt första barnbarn och Klaras och Laurits dotter. Den 17 januari 2012 föddes lilla Julia, Oskars och Simones dotter. Att bli mormor och farmor är fantastiskt. Hemma hos oss bor katten Bazil. Är det sommar tillbringar jag helst min tid vid och på havet eller i trädgården där projekten aldrig tar slut. På vintern målar jag tavlor om jag får tid. Okänd talang, jag har gått kurs i eldslukning. Livsmotto; det är roligare att ge än att få och jag älskar att få presenter!

Jag kan hjälpa dig med artiklar och reportage som är relaterat till mat, trädgård, resor, inredning och antikt. Det kan vara personporträtt på krögarprofiler, trädgårdsentusiaster, antikhandlare, samlare eller att berätta om hur någon bor och har satt sin prägel på bostaden.

Det blir ofta rena matjobb med olika tema, typ jordgubbar, lamm eller påsk och jul.
I mitt provkök testas alla recept innan de lämnas till redaktionen. Ett recept måste fungera annars tappar läsaren förtroendet för tidningen. Jag stylar också jobbet och har ett stort rekvisitaförråd och kontakter med butiker där jag lånar grejer. Mat kan också handla om trender och råvaror. Gärna småskaliga livsproducenter i vår närhet och debattartiklar om mat, hur den hanteras och kultiveras.Uppdragsgivare genom åren

Aftonbladet, Allt om Mat, Allt om Trädgård, Antik och Auktion, Dagens Nyheter, Damernas Värld, Expressen, Gott&Grönt, Handelsnytt, Hemmets Journal, Hemmets Veckotidning, Hälsa, ICA-kuriren, Lantliv, Laura, Magasinet Skåne, Meny, Mersmak, Queen, Skånska Dagbladet, Sköna dagar, Svenska Dagbladet, Sydsvenska Dagbladet, Upp&Ned, Vår Bostad, Året Runt med flera.

Jag samarbetar med flera fotografer bland andra

Carin Pålsson
www.arin-c-foto.com

Eva-Lisa Svensson
www.bildblick.se

Gunnar Magnusson
www.magnussonproduktion.se

Gunnar Nydrén
www.fotografnydren.se

Miriam Preis
miriam.preis@gmail.com

Stini Persson
www.artini.se

Tine Guth Linse
www.tineguthlinse.com
 


  Back to top  

  senast uppdaterad 06.10.2015 © Modern Mat | Design by artini.se 2010